onsdag, maj 13, 2009

Plommongoda fläskkotletter

Fick detta recepttips när jag såg på Rachel Ray.
Låter jättegott, jag vet redan nu att jag kommer
älska det! Precis i min smak.
Jag kommer nog dock att lägga till äpple också,
så det blir plommon- och äppelgoda fläskotletter.

Plommongoda fläskkotletter (1 port)
1 fläskkotlett
Salt och peppar
2 plommon
½ röd lök
Citronjuice
½ msk honung
Timjan
Olivolja

Stek fläskotletterna i olivolja, tills de är genomstekta.
Sätt ugnen på låg värme, förvara fläskotletterna där i
medan du gör resten, så de inte blir kalla.
Skär plommonen och rödlöken i bitar,
stek i samma panna som du stekt kotletterna i,
tillsammans med timjan, salt och peppar,
ca 6-7 minuter. Smaka av med citronjuice och honung mot slutet.
Servera plommonen och fläskotletterna tillsammans med en
god sallad och eventuellt lite råris med jalapenos och riven ost.

1 kommentar: