Till frukost idag åt jag äppelscones,
med smak av kardemumma och kanel.
På dem hade jag lite äppelmos,
och det blev supergott, vill jag lova!
Äppelscones (2 bröd)
0,5 dl grahamsmjöl
0,25 dl fullkornsvetemjöl
0,25 dl grovt rågmjöl
1 tsk bakpulver
3/4 tsk kanel
2 krm kardemumma
1 krm salt
0,5 msk flytande honung
3 msk mjölk
½ grovrivet sött äpple
Blanda alla de torra ingredienserna.
Skala och riv äpplet. Blanda ner i mjölblandningen.
Tillsätt mjölk och honung och blanda till en smet.
Klicka ut på en plåt med bakplåtspapper och låt
grädda 10 minuter i 250 grader.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar