Till sen lunch åt jag Sötpotatis- och rödbetsgratäng,
med lax och brysselkål.
I ursprungliga receptet ska man smula fetaost
över gratängen, men då jag inte hade det hemma
sket jag i det, och det blev minst lika gott iallafall.
Sötpotatis- och rödbetsgratäng (2 port)
1 medelstor sötpotatis
2 medelstora rödbetor
2,5 dl matlagningsgrädde
2 pressade vitlöksklyftor
Fetaost
Salt
Peppar
Skala och skiva sötpotatisen och rödbetorna
tunt. Varva dem i en smord gratängform.
Koka upp grädden tillsammans med den
pressade vitlöken, salt och peppar.
Häll över sötpotatisen och rödbetorna
och smula över lite fetaost.
Grädda den 35 minuter i mitten av ugnen,
på 225 grader.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar