Dagens middag blev rödbetsrotmos med
köttbullar och rårörda lingon,
samt vitkål.
Eftersom jag lever på en ansträngd budget försöker
jag att utnyttja den mat jag har hemma så långt jag
kan. Jag gör också gärna flera portioner och fryser in,
så färska produkter inte hinner bli gamla, och så jag
slipper äta samma sak flera dagar i rad.
Rödbetsrotmos (2 port)
500 g kålrötter
1 morot
3 potatisar
5 dl grönsaksbuljong
1 tsk smör
1 rödbeta
Salt
Peppar
Skala kålrötterna, potatisarna, moroten,
och skär i mindre bitar. Sätt kålrötterna och moroten
i en kastrull och häll över buljong tills rotfrukterna är täckta.
Låt koka ca 20 minuter under lock.
Tillsätt potatisen och låt koka ca 15 minuter till.
Sila av buljongen och spara till senare.
Mosa rotfrukterna. Skala och riv rödbetan, blanda ner
i moset. Blanda ner smör och rör till ett fluffigt mos.
Häll i buljong och rör om tills moset får önskad konsistens.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar