tisdag, april 28, 2009

Proteinscones med kakao, hasselnötter och fikon

Dagens frukost blev proteinscones med kakao,
hasselnötter och fikon. Väldigt gott blev det,
enligt mitt tycke. Jag åt dem tillsammans med
bärmarmelad.

Proteinscones med kakao, hasselnötter och fikon
(1 större bröd)
1 äggvita
2 msk naturellt proteinpulver
(Jag valde naturellt sojaprotein)
1 msk sojamjöl
3/4 msk kakao
2-3 msk mjölk
3/4 tsk bakpulver
1 krm salt
4 hasselnötter
1 torkat fikon
1 tsk honung

Vispa äggvitan tills den blir fluffig, nästan hård.
Hacka fikonet och hasselnötterna till små bitar,
häll ner i äggvitan tillsammans med honung,
sojamjöl, proteinpulver, kakao, salt, bakpulver
och mjölk. Rör om tills du får en smet.
Tillsätt mer mjölk om smeten känns för hård.
Klicka ut och platta till lite på en bakplåtpappersklädd
plåt. Grädda i mitten av ugnen ca 10 minuter på 250 grader.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar