torsdag, april 16, 2009

Proteinscones med äpple & hasselnötter

Oj, jag upprepar mig verkligen vad gäller
äpple och hasselnötter, men skitsamma.
Idag gjorde jag en variant av gårdagens
scones, och jag blev väldigt nöjd med resultatet,
och väldigt mätt!
Jag valde att även ha i rågmjöl, honung och äpple
för att få en bra balans mellan kolhydrater och
protein, då detta blev min frukost.
På brödet hade jag sedan osötat äppelmos.

Proteinscones m. äpple & hasselnötter (1 stort bröd)
1½ msk proteinpulver
(Jag valde naturellt sojaprotein)
8 hasselnötter
1½ msk sojamjöl
1 msk grovt rågmjöl
½ grovrivet äpple
1 äggvita
½ msk honung
½ tsk bakpulver
1½ krm kardemumma
2 krm kanel
1 krm salt
Ev. mjölk

Vispa äggvitan tills det blir ordentligt "fluffigt".
Finhacka hasselnötterna. Skala och riv äpplet,
pressa ur en del av saften. Blanda ner äpplet
och hasselnötterna i äggvitan. Tillsätt protein-
pulvret och mjölsorterna, samt bakpulver
och kryddorna. Blanda till en smet.
Tillsätt eventuellt lite mjölk eller mer sojamjöl
för att få till en bra konsistens.
Klicka ut på en plåt med bakplåtspapper och grädda
på 250 grader i mitten av ugnen 10-12 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar